Tic-tac

És fàcil inspirar-se amb l’imaginari Dalinià. Els rellotges tous de la seva pintura “La persistència de la memòria” (1931) ens recorden que el temps és un concepte relatiu, i com tot allò relatiu, depèn del punt de vista de cadascú.

Tic-tac sorgeix d’un moment fosc que, amb humor, vaig poder capgirar.

Les hores avancen, ho sento com si jo mateix fos el temps. Tic-tac, tic-tac capritxós, indiferent al meu turment. Els amos gesticulen. I jo aquí, petit, insignificant, enmig de tants com jo, sota el pes esgarrifós d’aquesta societat. Tic-tac, tic-tac al mateix ritme, que sembla que accelera, però no és veritat, ho puc sentir, és sempre escandalosament igual. M’expliquen que alguns companys han caigut, sento que jo aniré avall amb ells, però encara no, encara no, primer toca patir. Els amos criden. Tic-tac, tic-tac incessant, que no se sent, ni es veu, però hi és, ho sé, com sé que existeixo. I ja s’acosta el final, adéu company, adéu a tu també, i a tu, tants moments plegats, cos a cos, com un sol ser. Adéu i fins aviat. Tic-tac. Els amos riuen. «Temps!»   I avall.

Precipici allargassat, aparentment infinit, rodo sobre mi mateix i en la volta només veig com les parets de vidre s’estrenyen i es tornen a eixamplar. Em desmaio damunt dels caiguts. Obro els ulls. M’ofego.

I gir. Una volta instantània, de cent vuitanta graus. Cu-cut. Ja se’n pot riure, l’ocellot, ell rai, sempre penjat en una paret estàtica, fixant el ritme, quina sort! I els amos, burletes, ens diuen grans quan no som ningú. «Temps!» Oh, no, tan ràpid? Sant tornem-hi, coi d’humans, altra vegada a girar tot el nostre món. Deixeu el rellotge d’arena en pau, no us heu cansat de jugar a les pel·lícules? Canvieu al parxís, coi!

Deixa un comentari, serà benvingut

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s